Duyurular
Hakan Günday'ın Facebook ve Twitter gibi hiçbir sosyal medya sitesinde kişisel hesabı yoktur.

YENİ KİTAP

Yeni Kitap Kapağı "Daha"

 

English
  

ana sayfa | kimdir | kitaplar | mesaj panosu | iletisim
Hakan Günday kitapları
Azil (2007)
Teknoloji, insanların davranışını, ahlakını, sosyoekonomik ilişkilerini, asla geri dönülmeyecek bir biçimde değiştiriyor.

Söz konusu değişim, insanlığın amacından sapmasına ve doğadışı, adsız bir türün yeşermesine neden oluyor. İnsanlığın bin çabayla iki bin yılda yarattığı asgari ahlak, elli yılda televizyon tarafından çiğneniyor. Ve on yıldır da internet tarafından yutuluyor.

Bireyin yalnızlığı, toplum dışına çıkmasıyla sonuçlanıyor. Toplum dışına itilen (ya da bunu kendi tercih eden) birey, kendi doğrularını yaratıp onlarla yaşamaya başlıyor. Zamanla toplum ile birey arasında genişleyen ahlak farkı, ikisinin de hastalanmasının temel nedeni oluveriyor.

Hakan Günday "Azil"de içinde yaşadığımız toplumsal yapıya yönelen eleştirisini, modern insanın “hiç”leşme sorunsalını, gerçek, hayal, kâbus arasındaki geçişler ile zaman ve mekân geçişlerini, yer yer sertleşen ifadelerle öyle ustalıkla aktarıyor ki, okuyucuyu adeta tokatlıyor.

Yazdıklarıyla uçları zorlayan genç yazar Hakan Günday her ne kadar yeraltı edebiyatı yapmadığını söylese de, insanı rahatsız ve tedirgin edici, hem sisteme karşı olan hem de sistemle iç içe geçen karakterlerine ustalıkla can veriyor. Günday, ana karakteri Asil’in psişik özelliğine ve dünya algısına uygun bir dili de büyük bir beceriyle kullanıyor. Roman boyunca çok sayıda felsefi tanımlama ve tespit, ana karakterin üslubuyla sıralanıyor.

Azil


Kitap Yorumları

Son cümleye kadar bekledi zihnim, neler oluyor dedi. Ama öyle bir son cümle vardı ki kitapta, bilirsiniz Orhan Pamuk "Bir kitap okudum hayatım değişti" der, işte ondan bile daha güzelldi ve kitabı tam ama tam manasıyla tamamladı.

sacar

Delilik ve dehalık rüzgarında savrulup, kendi bahçelerimizi fırtınalardan koruma endişesiyle, yelkenlerimizi rüzgara bırakmaya devam ettiğimiz hayata dair hayatın öyküsü...

too_fun

Fenomenoloji yönteminin "ben"i arayışını fizik kurallarının ilhamıyla yorumlarken sosyalleşmemizin iki yüzlü aşılamalarını yeren bu kitap, okuruna yeni ufuklar açma ve duvarlarını yıkma konusunda çok şey vaadediyor.

rayb

sınırların, ötesini görebilmek için iyi bir kitap..bakmadan göremezsin.. !

oğuz

azil mi? insanevladının ahlak, erdem gibi uydurma kavramlara sığınarak kendisinden ve çevresinden gizlediği gerçeklikleri kusuyor okurun suratına.

sinek avcısı

Asil görevden alınmış ve insanlığı döllememesi için dışınaterk edilmiştir. Her kitap baska bi dışavurum ve hepsi mükemmel.

*p

Asil görevden alınmış ve insanlığı döllememesi için dışınaterk edilmiştir. Her kitap baska bi dışavurum ve hepsi mükemmel.

*p

karakterleri ve anlatımıyla insanı etkileyen müthiş bir kitap. Bence Hakan Günday ın en iyi kitabı.

tuncer

Daha önce okumadığım için çok sey kaybettimişim.Okuduğum en sürükleyici kitaplardan birisi . Bir günde soluksuz okudum. En hoşuma giden bölümüyse, "ASİL YAŞAYAN, ADİL ÖLMEZ" bölümü :) Her türlü konuya çaktırmadan deyinmiş Hakan Günday . Tebrik ederim.

Ersel

ilk 'azil'le başladım nasıl bir kitaptı öyle.. 3. kitapta olmama ragmen hala 'azil'in etkisindeyim

savaş

kitap içinde kitap vardı. nasıl alıyor bütün bu düşünceleri hakan gündayın aklı anlamıyorum. kelimeleri dizişi öyle etkileyici ki kitaplığımda olmayan 3 kitabı kaldı onlar da kitaplığımda yoklar diye huzursuzum.

zeynep

bütün kitaplarını severek okudum.gerçekten hepsi süper.ama azil aralarındaki en sevdiğim kitabı.gerçekten mütiş

aytac

Azil, Kinyas ve Kayradan sonra en hoşuma giden Hakan Günday romanı oldu. Derdi olan bir yazar olması, edebiyat ve gözlem yeteneginin çok üst düzeyde olması hoşuma gidiyor. Azil de de direk felsefe var. Yaşam hakkında, varlık hakkında, hiçlik hakkında. Tavsiye ederim.

sysod81

Delilikle dahilik arasında ilerleyen bir yaşam öyküsü.

destruck
 
Yeni Yorum
isim :  
e-posta :
yorum :
 
        © 2007 Hakan Günday nonofficial fan site www.hakangunday.net